Aug 2022 | art

BELLE

Light design and technical production for a theater play by theater group Matrose in Rijksmonument Slot Zuylen.

In the play 'BELLE', the audience is led through various rooms of the national monument Slot Zuylen, while following a story about the early life of Belle van Zuylen. The castle, which nowadays is open for the public as museum, has been given a neon makeover using various forms of LED lightning.

Waan je in het leven van de rebelse Belle van Zuylen in een 360 graden theaterervaring dwars door Slot Zuylen

Belle wordt in 1740 geboren in een adellijke familie op Slot Zuylen. Al vroeg wordt zij geroemd om haar intelligentie en nieuwsgierigheid naar de wereld. Haar gedachtes vangt ze in gedichten en korte verhalen. Maar wanneer je vrouwelijke schoonheid je hoogste goed is en er van je verwacht wordt dat je trouwt met een goede partij, hoeveel blijft er dan nog over? Verblind door regels en privileges, weigert Belle zich te schikken.

Ze is uitgegroeid tot een boegbeeld in de strijd voor vrouwenrechten, maar tegelijkertijd een baken van ongelijkheid. In BELLE waan je je in een 360° theaterervaring in het leven van Belle van Zuylen. Een locatievoorstelling over het vieren van je eigen zijn en het bevechten van je vrijheid.

Photos by Jan Amse

More info on the play can be found here.